Mijn bedrijf

Geld en energie besparen in uw bedrijf. Sluit u aan bij collega-ondernemers in Soest. Laat u ontzorgen bij de overstap naar duurzame energie en energiebesparing.

Geld en energie besparen in uw bedrijf. Sluit u aan bij collega-ondernemers in Soest. Laat u ontzorgen bij de overstap naar duurzame energie en energiebesparing. 

Energie besparen? Start met een energiescan

Als u al eerder een 0-meting (energiescan) heeft laten doen, is die uiteraard prima te gebruiken om verder te gaan met uw energiebesparingstraject. Zo niet, dan bieden wij een voordelige energiescan aan, uitgevoerd door Klimaatroute. U kunt na ondertekening starten met deze gesubsidieerde energiescan.

U gaat daarna direct, begeleid, geld en energie besparen. Intekenen, meedoen of een afspraak maken? Vul het Soester Ondernemers inschrijfformulier in.

In Soest zijn al veel bedrijven die zonnepanelen op hun daken hebben gelegd, omdat het een positieve businesscase is. Energieconsulent Bas de Haas kan u daarbij adviseren en helpen.

Bas is bereikbaar op telefoonnummer 06-538 43 794.

U kunt ook kijken op de energiewerkplaats van de provincie Utrecht.

Naast mogelijkheden en kansen rondom energiebesparing en het duurzaam opwekken van energie, heeft een ondernemer ook plichten op dit thema. Check welke wetten en regelgeving voor u gelden rondom energie en energiebesparing via de Wet-checker voor ondernemers.

Energiebesparingsplicht

Verbruikt uw bedrijf of instelling (Wet milieubeheer-inrichting) per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent)? Dan bent u op grond van het Activiteitenbesluit, wet milieubeheer, verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dat is de energiebesparingsplicht!

Informatieplicht

Per 1 juli 2019 moeten bedrijven die energiebesparingsplicht hebben, ook voldoen aan de Informatieplicht. Dit betekent dat die bedrijven vanaf 1 juli 2019 verplicht zijn om te rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben uitgevoerd of gaat uitvoeren. Dat moet bij het E-Loket van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Nog niet gerapporteerd?

Controleer of u een informatieplicht heeft en rapporteer alsnog. Of meldt u zich aan voor het project Energiescan met begeleidingstraject (Bas de Haas/BMO). Als u de Energiescan van Klimaatroute heeft gehad, dan voldoet u na afloop ook eenvoudig aan de informatieplicht.

Subsidies en belastingvoordeel

Check welke subsidies en financieringsregeling er voor uw bedrijf zijn. Begin met deze handige subsidie- en financieringswijzer van RVO.

Wilt u voor uw (bedrijfs)pand een of meer warmtepompen of zonneboilers kopen? Kijk dan of u gebruik kunt maken van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarmee krijgt u een deel van de aanschafkosten terug. Zo kunt u uw pand duurzaam verwarmen tegen lagere kosten.

De provincie Utrecht gaat ondernemers ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijf. Utrecht wil in 2040 een energieneutrale provincie zijn en bedrijven kunnen een belangrijke rol spelen in het versnellen van de energietransitie. Daarom helpt de provincie bedrijven met advies en subsidie bij de aanleg van zonnepanelen op daken en andere duurzame maatregelen.

In de Gemeente Soest kunt u voor uw (bedrijfs)pand een subsidie aanvragen voor een groen dak en het afkoppelen van regenwater.

Animatie onderneming verduurzamen en geld besparen

Ook ondernemers werken aan energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Als u meedoet aan het Energieconvenant Soest wordt het als bedrijf nog makkelijker om te verduurzamen en geld te besparen. Hoe dat werkt ziet u in deze korte animatie.

Gemeente Soest
Soester ondernemers verduurzamen

Sommige ondernemers laten hun winst in rook opgaan.
Het goede nieuws is: daar kunt u wat aan doen!
En wij kunnen u op weg helpen.
Bas de Haas helpt u daarbij.
Hij is energieconsulent bedrijven en komt graag bij u langs.

Als u meedoet aan het Energieconvenant Soest kunt u tijd, energie en ook geld besparen.
Al tientallen collega-ondernemers gingen u voor en besparen nu fors op hun energiekosten.
Als u meedoet met het energieconvenant kunt u gebruikmaken van de Energiescan van klimaatroute.

De helft van de kosten van deze scan wordt betaald door de gemeente Soest.
Heeft u al een energiescan laten doen,dan kunt u Bas de Haas om advies vragen..
..wat uw volgende stap zou kunnen zijn.

Klimaatroute checkt..
..de verlichting..
..de meters..
..de verwarming..
..de isolatie..
..het glas..
..en het dak,
of het geschikt is voor zonnepanelen.

U ontvangt een compact digitaal rapport van de energiescan.
Hier staat in wat u kunt doen en wanneer u de duurzame investering heeft terugverdiend.

Als u de maatregelen in die digitale rapport aanvinkt worden de offertes direct aangevraagd voor u.
Onze ervaring is dat u 30% kunt besparen op uw energierekening..
..en de investeringen in drie jaar terugverdient.

Meedoen aan het energieconvenant en investeren in energiebesparing levert geld op..
.. en is beter voor het milieu.
Heeft u bespaart dan hoeft u ook minder energie duurzaam op te wekken.

Voor informatie kunt u terecht bij het energieloket soest bij het venster 'energieloket Soester ondernemers'.
Investeren in energiebesparing opwekken van duurzame energie en duurzaam vervoer..
..is werken aan een toekomstbestendig bedrijf

Samen gaan we voor een aardgasvrije toekomst een duurzame toekomst in Soest.

www.energieloket-soest.nl
ingang: Energieloket Soester ondernemers